PDC – Kurs Permakulturnog Dizajna

I-platforma iz Švicarske i Udruženje Zemljani iz Mostara u proteklim mjesecima su vrijedno radili na pripremi jednog posebnog događaja.

Riječ je o PDC-u (Permaculture Design Course)-Intenzivnom Kursu Permakulturnog Dizajna koji će se desiti u Mostaru u septembru ove godine. Kurs će trajati nešto duže od standardizovanog desetodnevnog (72h) da bi mogao obuhvatiti sav bogat praktični sadržaj programa koji je planiran kursom. Međunarodni predavački tim čine permakulturašice i permakulturisti iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, te svojim dugogodišnjim kombinovanim iskustvom garantuju kvalitet primjenjivog znanja kojeg će prenijeti učesnicima kursa.

Evo nekih od praktičnih radionica i vježbi iz programa kursa:
-Osnove čitanja terena
-Prepoznavanje korisnih samoniklih biljaka
-Društvena permakultura
-Lokalizovana dobra ekonomija
-Kompostiranje otpada
-Ispitivanje tla
-Planiranje vrta
-Izrada vrta bez motike, malčiranje
-Održivo domaćinstvo

Pozivamo vas da nam se pridružite na našem putu ka traganju za boljim, održivim načinom života, te da ljepotu i bogatstvo prirode koja nam je na raspolaganju iskoristimo na najbolji mogući način. Odgovorimo zajedno na glavno pitanje: Šta je potrebno za uspostavljanje male, samoodržive zajednice koju čine sretni ljudi u zdravom okruženju u harmoniji sa biljkama i životinjama.

Kurs je besplatan, a hrana i smještaj za učesnike kursa su obezbijeđeni. Prijave traju do 19. avgusta, a broj mjesta je ograničen. Na ovom linku se nalazi formular za prijavu:

Formular za prijavu

Selekcija učesnika će se vršiti na osnovu sadržaja motivacionog pisma aplikanta, a ne prema datumu prijave.